Twitter’dan binlerce kullanıcıyı şoke eden karar! Elon Musk şartını açıkladı: Hesaplar tek tek kapatılacak
Sosyal medya platformu Twitter’da yeni gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor. Son olarak şirket, yeni bir karar alarak parodi yani sahte hesap olduğunu belirtmeyen kullanıcıların hesaplarını askıya alacağını bildirdi.

Twitter’ı 44 milyar dolara satın alan ilk değişikliklerini yapmaya hızlı şekilde başladı. ‘Mavi tik’in aylık 8 dolar karşılığında verileceğini açıklayarak tüm dünyanın gündemine oturan Musk, parodi hesaplara da el atmaya başladı.
Twitter’ın çiçeği burnunda patronu Elon Musk, sosyal medya ağının ‘en doğru bilgi kaynağı’ olması gerektiğini vurgulayarak, parodi olduğunu açıkça belirtmeyen sahte / taklitçi hesapların kalıcı olarak silineceğini açıkladı.
Musk Pazar günü resmi Twitter hesabı üzerinden attığı bir tweette, “Twitter’ın dünyanın açık ara en doğru bilgi kaynağı haline gelmesi gerekiyor. Bizim görevimiz bu” dedi. On binlerce kişinin yorum yaptığı tweet sonrası bunun nasıl gerçekleştirileceği konusunda hararetli tartışmalar başladı.
PARODİ TWİTTER HESAPLARI DİREKT SİLİNECEK
Bununla birlikte, Twitter’ın daha önce askıya alınmadan önce bir uyarı yayınladığını ancak yaygın doğrulamayı başlattığı için ‘istisnalar’ dışında hiçbir uyarı olmayacağını söyledi. Yani parodi hesaplar sorgusuz sualsiz askıya alınacak.
Ayrıca milyarder iş insanı Elon Musk, parodi hesaplar için, “Bu, Twitter Blue’ya kaydolmak için bir koşul olarak açıkça tanımlanacak” şeklinde açıklama yaptı ve herhangi bir ad değişikliği yapmanın, doğrulanmış onay işaretinin geçici olarak kaybolmasına neden olacağını söyledi.
MUSK’IN TWİTTER’I SATIN ALMA SÜRECİNDE NELER OLDU?
Elektrikli araç şirketi Tesla ve uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in de CEO’su olan Musk, 200 milyar dolardan fazla servetiyle şu anda dünyanın en zengin insanı konumunda bulunuyor.
Milyarder iş insanı, geçtiğimiz Nisan ayında Twitter’ın yüzde 9,2’lik hisselerini satın aldıktan günler sonra şirketin bütün hisseleri için toplamda 44 milyar dolarlık teklif vermişti. Twitter’ı satın almak üzere şirketle anlaşan Musk, Mayıs ayında ise anlaşmayı durdurdu ve Temmuz ayında anlaşmayı tek taraflı olarak feshetti. Bunun üzerine Twitter, Musk hakkında dava açtı ve satın alma anlaşmasını tamamlamasını istedi. Mahkeme Musk’a 28 Ekim’e kadar süre vererek satın alımı tamamlamasını istedi, aksi takdirde dava sürecinin Kasım ayında başlayacağı açıklanmıştı. Ekim ayında Twitter ile yeniden görüşmelere başlayan Musk, son tarihten bir gün önce 27 Ekim günü elinde lavaboyla Twitter’ın genel merkezine girdi ve şirketi satın aldı.
Twitter’ı satın aldıktan sonra Musk, ilk iş olarak CEO Parag Agrawal dahil dört üst düzey yöneticiyi kovdu. Ardından yönetim kurulunu da feshederek sosyal medya devinin tek yöneticisi oldu. Geçtiğimiz günlerde ise Musk, çalışanların yüzde 50’sini yani resmi bir sayı verilmese de 3 binden fazla kişiyi işten çıkardı ve Twitter reklam gelirlerinin düşmesi nedeniyle işten çıkarmaların gerekli olduğunu savundu.