‘Mülteciler masada kart değildir’
Yeni Şafak yazarlarının Türkiye ve dünyadaki gündeme dair analizlerini sizler için özetledik… İsmail Kılıçarslan köşesinde Suriyelilere vatandaşlık sürecine ilişkin ‘yurt’ yerine ‘vatan’ dönüşümünü analiz etti. Kemal Öztürk, Hasan Öztürk, Leyla İpekçi ve Ali Saydam da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İsmail Kılıçarslan, Kemal Öztürk, Hasan Öztürk, Leyla İpekçi ve Ali Saydam’ın yazılarının en dikkati çeken bölümleri:
3 milyon Suriyeliye vatandaşlık vermek…
Önce o eğlenceli hikayeyi anlatayım. Kendisini ‘reisten çok reisçi’ olarak tanımlamada birinci olan bir yazarın acıklı hikayesini yani.
Tarihler 12 Mart 2017 gününü gösterdiğinde, bu abimiz eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bir tweetini alıntılayıp üzerine şöyle yazdı: ‘Ahmet Bey bizim yurdumuz Türkiye’dir, bizi kendinle karıştırma.’ Söz konusu cümleye konu olan Ahmet Davutoğlu tweeti ise şöyleydi: ‘İnsanımızın nesillerdir kendisine yurt bildiği ülkelerin en demokratik hakları engelleyen yaklaşımları, tarihlerine utanç olarak geçecektir.’
Meselenin üzerine sevgili dostum Yusuf Armağan, bu aşırı reisçi abimize, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın bir konuşmasının haber metnini gönderdi. Cuımhurbaşkanımız, gurbetçilerimize şöyle sesleniyordu: ‘Yaşadığınız ve yaşamaya devam edeceğiniz her yer sizler için vatandır. Azim, gayret ve sabırla çalışarak gurbeti vatan haline dönüştürdünüz.’
İsmail Kılıçarslan’ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız:
Çok güzel insanlar yaşıyor bu ülkede
Baki Tamer Selçuk, fotoğraf makinesi tutkunuydu. Metalürji mühendisi olmasına rağmen Sakarya’da fotoğraf makinesi tamir dükkânı açtı. Bir yandan da fotoğraf makinesi koleksiyonu yapmaya başladı.
Neredeyse tüm kazancını nadide, tarihi değeri olan fotoğraf makinelerine harcadı. Parası yetmedi. İki paket sigara içiyordu. Sigarayı bırakıp, parasını yine koleksiyona harcadı. 2007 yılında, artık biriktirdiği makineler, evinin bodrumuna, çatısına, iş yerine sığmaz oldu.
Bunları sergilemek için bir müze kurmaya karar verdi. 1876-2010 yılları arasında üretilmiş, 1789 çalışır durumda çok nadide makine, bunlar ait diğer aparatlarla birlikte 5 bin 305 parça koleksiyon için, ‘Fotoğraf Makinesi Müzesi’ projesiyle, kapı kapı dolaşmaya başladı.
Kemal Öztürk’ün yazısının tamamını okumak için tıklayınız:
Meral Akşener ‘akraba değil’ ve fakat…
KAYNAK : Yenişafak