Malatya Usulü Analı Kızlı
Malatya Usulü Analı Kızlı Tarifi İçin Malzemeler İç harcı için: 500 gram orta yağlı dana kıyma3 adet büyük boy soğan (Orta boysa 4 adet …

Malatya Usulü Analı Kızlı Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için:
- 500 gram orta yağlı dana kıyma
- 3 adet büyük boy soğan (Orta boysa 4 adet)
- Zeytinyağı
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Köfte Hamuru İçin
- Bardak ölçüsü: 200 ml
- 1 kg içlik köfteye özel bulgur (Yarma unu ile karışık olmalı)
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 400 gram yağsız iki kez çekilmiş dana kıyma
- 1 büyük yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı su (Hamur yoğrulurken eklenecek)
- Kıvamına bakılmalı sert bir hamur olmayacak kıvama getirebilmek için daha fazla da eklenebilir
Pişirmek İçin
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı domates sos
- 2 litre su
Malatya Usulü Analı Kızlı Tarifi Yapılışı
Not EkleTarifi Yazdır
- İç harcı için zeytinyağı ve soğan kavrulur. Kıyma eklenir ve kaşığın tersi ile ezerek topak kalmaması sağlanır ve iyice kavrulur.
- Tuzu, karabiberi eklenir. Köfte hamuru için, su hariç tüm malzemeler bir kaba alınır yoğrulmaya başlanır. Su azar azar eklenerek iyice yoğrulur.
- Ben ilk stand mikserinde düşük devirde 15 dakika kadar yoğurdum. Ardından tepsiye alıp elimde 5 dakika daha iyice yoğurdum.
- Avcunuza su alıp arada ıslatılmalıdır, bir şekilde saha kolay yoğrulur kıvamı çok sert olmamalı, cıvık bir hamurda olmamalı.
- Denemek için bir parça koparıp elde şekil verildiğinde dağılmıyorsa olmuş demektir ilk içli köfte yapılır.
- Cevizden biraz daha büyük parçalar koparılır, yuvarlak yapılır, işaret parmağı ile oyarak içi genişletilir. İnce kenarlar yapılmaya özen gösterilir (Bir kapta su bulundurup arada parmak uçları suya batırılmalıdır)
- İç harç ile doldurulur, ağzı kapatılır ve yuvarlanır. Yemeğin anaları olunca kızları için minik parçalar koparılıp yuvarlanır. Bir tepside sertleşmesi için bekletilir.
- Bir tencerede yağ kızdırılır ve salçası eklenerek kaşığın tersi ile ezilir. Domates sosu eklenir ve sıcak su eklemesi yapılır. Bir taşım kaynayınca köfteler içine atılır. Altı kısılarak 15-20 dakika kadar kaynatılarak pişirilir. Afiyet olsun.
Not: Ben yarısını pişirdim kalan yarısını ertesi gün pişirmek için saklama kabına ayırdım. bu ölçü yarım ölçüyü pişirmek için.



ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ