Macaristan’dan ABD’ye çok sert tepki! ABD Büyükelçisi Dışişlerine çağırıldı!

Macaristan, ABD Başkanı Joe Biden’ın, Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ı hedef alan açıklamalarını “Yalan ve çok ciddi bir hakaret” olarak nitelendirerek, ABD Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı.

Macaristan’dan ABD’ye çok sert tepki! ABD Büyükelçisi Dışişlerine çağırıldı!

ABD Başkanı Joe Biden’ın Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın diktatörlük peşinde olduğunu dair açıklamalarının ardından ABD-Macaristan ilişkilerinde tansiyon yükseldi.

Macaristan'dan ABD'ye çok sert tepki! ABD Büyükelçisi Dışişlerine çağırıldı!

ABD BÜYÜKELÇİSİ, DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA ÇAĞIRILDI

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, yaptığı açıklamada, Biden’ın açıklamalarını protesto etmek amacıyla ABD’nin Macaristan Büyükelçisi David Pressman’ın Dışişleri Bakanlığına çağrıldığını aktardı.

‘BİDEN’IN AÇIKLAMASI YALAN VE ÇOK CİDDİ BİR HAKARET’

Biden’ın açıklamasını yalan ve çok ciddi bir hakaret olarak nitelendiren Szijjarto, “Başkan ve Demokrat yönetimin bu düşünce tarzı ikili ilişkilerimiz üzerinde ağır bir yük oluşturuyor” dedi.

Macaristan'dan ABD'ye çok sert tepki! ABD Büyükelçisi Dışişlerine çağırıldı!

MACARİSTAN BAŞBAKANI ORBAN, TRUMP İLE BİR ARAYA GELMİŞTİ

Orban geçtiğimiz hafta Florida’da ABD’nin eski Başkanı Donald Trump’la bir araya gelmiş ve Trump’ı Ukrayna’daki savaşı sona erdirebilecek tek başkan adayı olarak nitelendirmişti. Görüşmenin ardından Biden, seçim kampanyası sırasında yaptığı açıklamada, Orban’ın “demokrasinin işe yaramadığını düşündüğünü ve diktatörlük arayışında olduğunu açıkça ifade ettiğini” söylemişti.

Macaristan'dan ABD'ye çok sert tepki! ABD Büyükelçisi Dışişlerine çağırıldı!

KAYNAK : İHA
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ