Dergi fuarı hemşehri derneğinden daha kıymetli

500 dergiyi aynı platformda buluşturan Uluslararası Dergi Fuarı bugün başlıyor. Türkiye Dergiler Birliği Başkanı Asım Gültekin: Bu fuar hemşehri derneklerinden daha kıymetli.

Dergi fuarı hemşehri derneğinden daha kıymetli

Türkiye Dergiler Birliği (TÜRDEB) ve Dünya Dergiler Birliği (World Periodical Union -WPU) tarafından düzenlenen “8. Uluslararası Dergi Fuarı” bugün başlıyor. Sirkeci Tren Garı’nda gerçekleşecek olan fuar, 4-9 Mayıs tarihleri arasında okurlarla buluşacak.

Dergicilik bir okuldur   

Türkiye Dergiler Birliği Başkanı Asım Gültekin, ‘Kitap fuarı var, neden daha tematik bir fuar olarak dergi fuarı olmasın’ diye yola çıktıklarını söyledi. Dergilerin kültür hayatımızdaki önemini hatırlatmak için bu fuarın biçilmiş kaftan olduğunu söyleyen Gültekin, dergiciliğin bir okul olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini dile getirdi. 

Dergicilik üzerine yurt dışında da çalışmalar yaptıklarının altını çizen Gültekin, “Değerini bilen zaten bu işin kıymetini de biliyor. Bana göre bir hemşehri derneğinden daha kıymetlidir dergicilerin bulunduğu bir mekan. Bunu bir kısım yönetici insanların fark etmesinde fayda var. Fark etmezse dergicilere bir şey olmaz. Onlar zaten delidir, durduramazsınız. O zaten beğenmesen de, engellesen de, yasaklasan da dergisini çıkaracaktır. Fakat kıymetinin farkında olursak, o takdir edilmiş olacak, belki başkaları da buna özenecek ve bir şeyler yapmaya çalışacaktır” ifadelerini kullandı.      

500 DERGİ YER ALACAK  

Öğrenci, okul, gençlik ve çocuk dergileri olmak üzere fuarda katılımcı dergi sayısının her yıl arttığına vurgu yapan Gültekin, “55 dergiyle başladığımız fuar, bu yıl kültür, sanat, çocuk, mizah, tarih, edebiyat, ekonomi, gençlik gibi alanlarda 500 dergiye çıktı” dedi. 

Gültekin, fuar süresince “Gençlik Dergileri Çalıştayı” ve “Dünya Türkçe Dergiler Çalıştayı” düzenleyeceklerine de işaret ederek, “Yurt dışından gelen dergicilerle yazarlarımız tanışacak” şeklinde konuştu.

 Altı gün sürecek fuar kapsamında söyleşiler, panel, konferans ve yazar buluşmaları da yapılacak. “Özel sayılar ve dosya dergiciliği” ana teması altında gerçekleşecek olan fuar, bir hafta boyunca ücretsiz olarak ziyaretçilerin izlenimine sunulacak.      

KAPANAN DERGİLER BİLE FUARDA OLACAK

Bu yıl ilk kez fuarda açılacak olan “Dergi Hazineleri Özel Bölümü”nde Tohum, Hareket, Çatı, Milli Gençlik, Tarih ve Medeniyet, Tarih ve Düşünce, Yerliler, Edebiyat Dergisi, Sözleşme, Bilgi ve Hikmet, Cuma, Sivil Toplum (ST), İslam, Hakses, Hilal, Hareket, Diriliş gibi ve daha bir çok kapanmış dergi de satın alınabilecek.

KAYNAK : STAR GAZETESİ

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ