David Lynch sinemayı bıraktı
‘Twin Peaks‘in üçüncü sezonuyla ekrana dönmeye hazırlanan yönetmen David Lynch, sinemayı bıraktığını açıkladı. Lynch, 21 Mayıs’ta iki saatlik özel bölümle başlayacak ve toplam 18 bölümden oluşacak ‘Twin Peaks’ dizisinin üçüncü sezonuyla seyirci karşısına çıkacak.

‘Twin Peaks‘in üçüncü sezonuyla ekrana dönmeye hazırlanan yönetmen David Lynch, sinemayı bıraktığını açıkladı. 2006 yılında vizyona giren ‘Inland Empire‘dan bu yana sinema filmi çekmeyen yönetmen, daha fazla uzun metraj film çekmeyeceğini açıkladı.
‘Kayıp Otoban’ ve ‘Mulholland Çıkmazı’ gibi filmleriyle hafızalara kazınan ABD’li yönetmen, sinema sektöründeki değişikliklerin bu kararında etkili olduğunu dile getirdi. İyi olmasını beklediği filmlerin gişede beklenen başarıları yakalayamadığını, yüksek gişe elde eden filmleri de kendisinin çekmek istemeyeceği türden filmler olduğunu söyleyen Lynch, yakında diziyle ekrana dönüyor.
Lynch, 21 Mayıs’ta iki saatlik özel bölümle başlayacak ve toplam 18 bölümden oluşacak ‘Twin Peaks’ dizisinin üçüncü sezonuyla seyirci karşısına çıkacak.
Tüm zamanların en çok izlenen filmi değişti
Tüm zamanların en çok izlenen yerli filminin adı kısmen değişti. Recep İvedik 4, tahtını Recep İvedik 5’e devretti.Togan Gökbakar´ın yönettiği ´Recep İvedik 5´, biletlerin elektronik ortamda sayılmaya başlandığı dönemin en fazla izlenen yerli filmi rekorunu eline geçirdi. Recep İvedik 5’i 11 haftada 7 milyon 371 bin 828 biletli seyirci izledi. Eski rekor 7.369.098 biletle Recep İvedik 4’e aitti. Sektördeki 372 milyonluk kazancın dörtte biri Recep İvedik’in
KAYNAK : Yenişafak