Consensus 2018 New York Tüm Hızıyla Devam Ediyor
Blockchain, Bitcoin, Ethereum ve diğer dijital paralarla ilgilenen büyük bir kesimin heyecanla beklediği Consensus 2018 New York şehrinde başladı. Kripto para dünyasının önde gelen haber portallarından CoinDesk’in düzenlediği Consensus bu yıl inanılmaz bir ilgi ile karşılandı.

Bilet fiyatlarının iki bin dolardan başladığı sempozyuma sekiz bin kişiden fazla insanın katıldığı konuşuluyor. Sempozyumda BlockChain teknolojisi ve kripto para birimlerinin yasal uyuşmazlık konuları gündemin en önemli maddeleri gibi görünüyor. Bunun yanında blok zinciri platformunun gelecekte kullanılabileceği alanlar da toplantının bir başka konusu.
İlgi Hem Katılımcıları Hem Yetkilileri Şaşırttı
Toplantının ilk gününde katılımcılar uzun süreler sıralarda beklemek zorunda kaldı. Yoğun ilgi nedeni ile organizasyonda aksamalar meydana geldi. Toplantıyı takip eden bir CNBC muhabiri, yetkililerle konuşabilmek için saatlerce beklemek zorunda kaldığını söyledi. CoinDesk Market Müdürü Jacob Donnely yaşanan bu aksaklıklardan dolayı özür diledi:
“Herhangi bir gecikme için özür dilemekle birlikte, Consensus 2018, ABD’de şimdiye kadar yapılan en büyük blok zincir temalı etkinlik oldu ve büyük bir ilgi görüyor. Bekleme sürelerini azaltmak için büyük bir gayret gösteriyoruz.”
Geçtiğimiz yıl, son dönemindeki gerilemeyi bir kenara bırakırsak, Bitcoin ve kripto para borsaları tam anlamıyla bir patlama gerçekleştirdiler. Blok zinciri teknolojisinin Amazon, Microsoft, Samsung ve LG gibi uluslararası şirketlerin ilgisini çekmiş olması da ilginin bir başka nedeni. Ayrıca Consensus 2018’in şimdiye kadar Amerika’da yapılan en geniş çaplı Bitcoin organizasyonu olduğunu söyleyebiliriz.
Öz Düzenleme ile İlgili Sorunlar Tartışmaların Odağı Oldu
Konuşmacılardan bazıları Blok Zinciri teknolojisinin markete henüz tam hazır olmadan girdiğini söyledi ve platformun birçok açıdan geri dönülemez duruma girdiğinden söz ettiler. Finans hukukçusu Gery DeWaal, asıl sorunun teknolojinin karmaşıklığı olduğuna vurgu yaptı. BlokChain’i “tam bir karmaşa” olarak özetleyen DeWaal, sorunun yakın zaman içerisinde çözülemeyeceğini düşündüğünü dile getirdi. Uzman hukukçu teknolojinin kullanımı için gerekli olan yasal düzenlemelerin çıkmasının Amerika gibi ülkelerde kolay olmayacağını da sözlerine ekledi.Yasal düzenlemeler konusunda farklı fikirlerin ortaya çıkmasının da ortamı daha çok bulanık hale soktuğunu söyleyen DeWall, görmek istedikleri son şeyin düzenleyicilerin farklı yorumları olduğunu belirtti.
FedEx CEO’su Fred Smith Toplantıya Katkıda Bulunanlar Arasındaydı
Sempozyumun yapıldığı binanın önü lüks arabalarla dolup taşarken, uluslararası şöhrete sahip bir çok firmanın en üst düzey yetkilileri de sempozyumda hazır bulundu. Bunlardan bir tanesi de dünyanın en gelişmiş lojistik şirketlerinden biri olan FedEx’in CEO’su Fred Smith oldu. Smith, vermiş olduğu demeçlerde blok zincirinin yeni yüzyılın teknolojik harikası olduğunu dile getirdi. Daha önce Samsung ve LG gruplarının blok zinciri alt yapısı kullanarak kendi kargo ve lojistik işlerinde karlı sonuçlara ulaşması Smith’in ilgisini çekmiş gibi görünüyor. Smith, yıllardır tüm teknolojileri yakından takip ettiklerini söyledi ve dijitalleşmenin önüne geçilmesinin imkansız olduğunu düşündüğünü iletti.
Ayrıca günde 12 milyon kargo taşıdıklarını dile getiren şirket CEO’su bu rakamın yoğun günlerde iki katına çıkabildiğini söyledi. Blok zincirinin özellikle şeffaflık konusunda yollarını açabileceğine değinen CEO, aynı zamanda tüm kayıtları çok uzun süreler kayıt altında tutma konusunda da başarı sağlayabileceklerini düşünüyor.
Smith daha önce de blok zinciri konusundaki olumlu fikirlerini dile getirmişti. Hatta FedEx şirketi geçtiğimiz aylarda, kargo şirketlerini blok zinciri teknolojisi çatısında bir araya getiren bir birlik olan Blokchain in Transport Alliance (BiTA)’a dahil olmuştu.
Sempozyum CoinDesk sitesinden canlı olarak izlenebiliyor…
Kaynak: https://www.coinmoz.com
@page { margin: 2cm } h3 { margin-top: 0.56cm; margin-bottom: 0.14cm; direction: ltr; color: #434343; line-height: 115%; text-align: left; page-break-inside: avoid; orphans: 2; widows: 2 } h3.western { font-family: “Arial”, serif; font-weight: normal } h3.cjk { font-family: “Arial”; font-weight: normal } h3.ctl { font-family: “Arial”; font-weight: normal } p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; line-height: 115%; text-align: left; orphans: 2; widows: 2 }
KAYNAK : STAR GAZETESİ