Bayraktar İHA’ları erken teslim etti
Taktik İnsansız Hava Aracı (İHA) sınıfındaki Bayraktar’ın ekim ayında teslim edilmesi gereken son 6 adetlik paketi ihtiyaç nedeniyle 5 ay öne çekilerek, dün Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na verildi.

Böylelikle Kara Kuvvetleri envanterindeki Bayraktar sayısı 18’e ulaştı. Kale Baykar tarafından tasarlanan ve imal edilen Bayraktar, Kara Kuvvetleri´nin yanı sıra Jandarma ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından da kullanılıyor.
TERÖRLE MÜCADELE EDİYOR
Terörle mücadelede büyük başarı sağlayan Taktik İHA sistemleri, Güneydoğu ve sınırda 24 saat esasına göre uçuyor. Hassas kamera sistemleri ile bölge adım adım taranırken bulunan hedefler, kanat altında taşınan Roketsan tarafından geliştirilmiş MAM-L mühimmatıyla vuruluyor. Daha büyük operasyonlarda ise Bayraktar hedef işaretlemesi gerçekleştirerek F-16 veya F-4E 2020 uçaklarının hassas atış yapmasını sağlıyor.
KAYNAK : STAR GAZETESİ