Adana duman altında kaldı
Adana’da tarlaların ikinci ürüne daha hızlı hazırlanmasını sağlamak amacıyla yakılan anızlar, aşırı nem ve sıcakların yaşamı zorlaştırdığı kenti dumana boğdu. Anız dumanı nedeniyle dışarıda nefes almak bile zorlaşırken, anız külleri evlerin her köşesini kaplamaya başladı.

Adana’da yakılan anızlar, aşırı nem ve sıcakların yaşamı zorlaştırdığı kenti dumana boğdu.
Devletin anız yakanlara dönüm başına 42 ile 250 lira arasında para cezası vermesine rağmen bu ceza herhangi bir caydırıcılığa neden olmadı.
Girdi masraflarını düşürmek ve toprağı ikinci ürüne daha hızlı hazırlanmasını isteyen çiftçiler ile başak toplayıcılarının mısır hasadının ardından kalan anızları yakmasının önüne geçilemedi.
Anızların yakılması nedeniyle toprak kalitesi büyük oranda düşerken diğer yandan hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı, nem yoğunluğunun da yaşamı zorlaştırdığı kentte nefes almak bile güçleşti. Kirli havanın yanı sıra tarlalardan uçan isler, evlerin en ücra köşelerinde bile kendisini gösteriyor.
REKLAM
KAYNAK : Yenişafak