ABD’den son dakika İran açıklaması: İran’dan fırlatılan füzeyle vuruldu

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Hint Okyanusu’nda seyir halindeki kimyasal yüklü bir tankerin, İran’dan fırlatılan bir saldırı dronu ile vurulduğunu belirtti.

ABD’den son dakika İran açıklaması: İran’dan fırlatılan füzeyle vuruldu

Son dakika Pentagon haberleri: Pentagon, Hint Okyanusu’nda seyir halinde olan Japonlara ait Liberya bandıralı kimyasal tanker gemisinin İran’ın fırlattığı füzeler tarafından vurulduğunu açıkladı.

ABD'den son dakika İran açıklaması: İran'dan fırlatılan füzeyle vuruldu

ABD, İRAN’I KİMYASAL TANKER GEMİSİ VURMAKLA SUÇLADI

Pentagon, Hollanda tarafından işletilen Chem Pluto adlı kimyasal tanker gemisi, bugün yerel saatle 10.00 civarında (TSİ 18.00), Hint Okyanusu’nda, sahilden 370 kilometre uzakta vurulduğunu bildirdi.

Saldırının İran’dan fırlatılan tek yönlü taarruz dronu ile yapıldığı aktarılan açıklamada, olayda herhangi bir can kaybı olmadığı, tankerde çıkan yangının söndürüldüğü ifade edildi.

ABD'den son dakika İran açıklaması: İran'dan fırlatılan füzeyle vuruldu

‘BU İRAN’IN YEDİNCİ SALDIRISIDIR’

Saldırı anında yakınlarda hiçbir ABD Donanması gemisinin bulunmadığı, ABD Deniz Kuvvetleri Merkez Komutanlığının (CENTCOM), Hindistan’daki varış noktasına doğru devam eden gemiyle iletişim halinde olmaya devam ettiği kaydedilen açıklamada, “Bu, İran’ın 2021’den bu yana ticari gemiciliğe yönelik yedinci saldırısıdır.” ifadesi yer aldı.

Saldırı için İran’dan açıklama yapılmazken, deniz güvenlik şirketi Ambrey, BBC’yle, söz konusu tankerin Suudi Arabistan’dan Hindistan’a gittiği ve İsrail ile bağı olduğu bilgisini paylaştı.

ABD'den son dakika İran açıklaması: İran'dan fırlatılan füzeyle vuruldu

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ