66 milyon yıllık… Tuhaf ve benzersiz dediler!

Doğu Afrika’daki ada ülkesi Madagaskar’da, 66 milyon yıl öncesine ait bir memeli canlıya ait fosil keşfedildi.

66 milyon yıllık… Tuhaf ve benzersiz dediler!

Dünyanın farklı bölgelerinden bilim adamlarının Nature dergisinde kaleme aldığı araştırmada, Madagaskar’ın kuzeyinde bulunan ve dinozorlarla aynı dönemde yaşamış bir memelinin iskeleti incelendi.

Güney yarımkürede, antik Gondvana kıtasında yaşayanlar içinde şimdiye kadar ilk bütün halde keşfedilmiş fosili bulunan canlının boyunun bir sıçan kadar olduğu aktarıldı.

Bilim adamları, “Adalatherium hui” (çılgın yaratık) adını verdikleri yeni türün özelliklerini, yaşadığı dönem için “tuhaf” ve “benzersiz” olarak nitelendirdi.

Bulgulara göre, daha önce hiçbir memelide rastlanmayan dişlere sahip olan canlı, 66 milyon yıl önce Kretase Dönemi sonlarında yaşadı.

AA

Saray-ı Cedide-i Amire’de kazılar devam edecekİstanbul Üniversitesi dev göktaşını Dünya’nın yakınından geçerken görüntülediSİHA’lar hedeflere bomba yağdırdı: Hafter’in konvoyu böyle imha edildiKaragüller güzelliklerini sergiliyor

KAYNAK : AKŞAM GAZETESİ

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ